Terapia Access Bars remediu pentru depresie.

Depresia a devenit cea mai frecventa suferinta mintala la nivel de comunitate.
Un studiu desfasurat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii a atestat faptul ca depresia afecteaza circa 121 de milioane de persoane de pe intregul mapamond. Se estimeaza ca anual, 3 – 15 % din populatia generala prezinta un episod depresiv, dintre care 0,4 – 5 % sunt episoade depresive severe. In Europa, din 1000 de adulti, 58 prezinta tulburare depresiva majora (adica 33,4 milioane de persoane). Toate aceste cifre ingrijoratoare au facut ca depresia sa devina in acest moment una dintre cele mai studiate afectiuni psihice.

NOUĂ CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ

Cercetarea științifică a dr. Dr. Terrie Hope, DNM, CFMW publicată în Journal of Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment în noiembrie 2017 a dezvăluit rezultatele unei sesiuni Access Bars® de 90 de minute a indicat o scădere semnificativă a severității depresiei

Din rezultatele a patru chestionare standardizate valabile din punct de vedere științific și prin măsurarea modelelor de unde cerebrale utilizând cartografierea creierului (QEEG), dr. Hope a descoperit în studiul său că Access Bars® a redus severitatea simptomelor de anxietate cu 84,7% (medie). Participanții au avut o reducere a severității simptomelor depresiei cu 82,7% (medie).

Rezultatele măsurătorilor undelor cerebrale înainte și după Access Bars® au arătat o creștere a coerenței creierului la toți participanții, indicând o schimbare către o stare normală după sesiune. Coerența undelor cerebrale este asociată cu comunicarea dintre regiunile creierului și cercetătorii au descoperit că coerența optimă a creierului este corelată cu multe lucruri, cum ar fi inteligența, capacitatea de învățare, vigilența, timpul de reacție și creativitatea. Scăderile semnificative ale severității prezentate în această cercetare sugerează că Access Bars® poate fi eficient ca tratament pentru anxietate și depresie. Dr. Hope planifică cercetări mai ample în viitorul apropiat.

Pentru mai multe informații despre această cercetare și articolul complet publicat în
Journal of Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment, 9 (2), 26–38. Noiembrie 2017