Toate bolile se nasc din incapacitatea de a ierta.

Ori de câte ori ne îmbolnăvim, noi trebuie să ne cercetăm inima pentru a descoperi pe cine trebuie să iertăm. Cursul de miracole afirmă că „orice boală se naşte din incapacitatea de a ierta pe cineva” şi că „ori de câte ori ne îmbolnăvim, noi trebuie să aflăm pe cine trebuie să iertăm”.

Ceea ce doresc să adaug eu este că persoana cea mai greu de iertat este întotdeauna CEA DE CARE TREBUIE SĂ TE DETAŞEZI CEL MAI MULT. Iertarea înseamnă, printre altele, să te detaşezi, să uiţi. Ea nu are nimic de-a face cu acceptarea unui comportament negativ, ci doar cu transcenderea unui anumit ataşament. Nimeni nu trebuie să ştie CUM să ierte. Noi nu trebuie decât să NE DORIM să iertăm, după care universul va avea grijă de amănunte.

Nouă ne este atât de uşor să ne înţelegem propria durere. În acest caz, de ce ne este atât de greu să înţelegem că şi EI, cei pe care ar trebui să-i iertăm, au suferit atunci când au greşit faţă de noi? Noi nu ar trebui să uităm nicio clipă că ei au făcut cum au crezut ei că era mai bine, ţinând cont de nivelul lor de înţelegere, de conştiinţă şi de cunoaştere din acel moment.

Atunci când un client vine la mine cu o problemă, pe mine nu mă interesează dacă este vorba de o boală, de sărăcie, de o relaţie dizarmonioasă sau de un blocaj al creativităţii. Singurul lucru cu care lucrez eu este IUBIREA DE SINE.

De-a lungul timpului, am descoperit că dacă ne iubim, ne acceptăm şi NE APROBĂM PE NOI ÎNŞINE EXACT AŞA CUM SUNTEM, toate problemele din viaţa noastră se rezolvă de la sine. În jurul nostru încep să se producă mici miracole: sănătatea noastră se îmbunătăţeşte pe neaşteptate, relaţiile noastre devin mult mai satisfăcătoare, iar creativitatea noastră înfloreşte din nou. Şi toate aceste miracole se petrec fără nici cel mai mic efort din partea noastră.

Iubirea de sine şi auto-aprobarea, crearea unui spaţiu personal în care să predomine siguranţa, încrederea, speranţa şi acceptarea – atrag în viaţa noastră relaţii noi, mai pline de iubire, o slujbă nouă (dacă este cazul), o casă nouă, etc. Ele îi permit chiar şi greutăţii noastre corporale să se normalizeze. Oamenii care se iubesc pe ei înşişi şi propriul lor corp nu comit niciodată abuzuri împotriva fiinţei lor, dar nici împotriva altora.

Auto-aprobarea şi acceptarea de sine în momentul prezent sunt principalele secrete ale declanşării unor schimbări pozitive în fiecare domeniu al vieţii noastre.

Din punctul meu de vedere, iubirea de sine începe întotdeauna cu renunţarea la orice fel de autocritici. Autocritica ne blochează exact în tiparul pe care dorim să îl schimbăm. Invers, înţelegerea şi bunăvoinţa faţă de noi înşine ne ajută să ne eliberăm de acest tipar mental. Reţine: tu te-ai criticat ani la rând, dar nu ai reuşit să schimbi nimic în bine în acest fel. Încearcă şi metoda inversă: aprobă-te în tot ce faci şi vezi ce se întâmplă.

În infinitatea vieţii mele, totul este perfect, integral şi desăvârşit. Eu cred într-o Putere mai mare decât mine, dar care se manifestă clipă de clipă prin mine. Optez pentru a mă deschide în faţa înţelepciunii din interiorul meu, ştiind că în întregul univers nu există decât o singură Inteligenţă. De la această Inteligenţă Unică provin toate răspunsurile, toate soluţiile, toate actele de vindecare şi toate noile creaţii. Am o încredere deplină în această Putere şi în această Inteligenţă, ştiind că Ea îmi va revela tot ceea ce trebuie să aflu şi că Ea îmi va trimite tot ceea ce am nevoie la momentul potrivit şi în succesiunea necesară.

Totul este perfect în lumea mea.

Louise L. Hay – ,,Poţi să-ţi vindeci viaţa.