Te confrunți cu un dezechilibru emoțional?

Dacă te confrunți cu un dezechilibru emoțional, iată câteva sugestii care te pot ajuta:

  1. Identifică cauza – Încearcă să identifici ce anume a provocat dezechilibrul emoțional. Poate fi vorba de un eveniment stresant, o schimbare importantă în viața ta sau o problemă în relația cu cineva. Identificarea cauzei îți poate oferi o mai bună înțelegere a ceea ce se întâmplă și poate fi primul pas pentru a o depăși.
  2. Vorbește cu cineva – Vorbește cu cineva în care ai încredere despre ceea ce simți. Acest lucru te poate ajuta să te eliberezi de tensiune și să obții o perspectivă diferită. Poți vorbi cu un prieten sau cu un terapeut, dacă simți nevoia.
  3. Găsește o activitate care te relaxează – Poți încerca o activitate care te ajută să te relaxezi, precum yoga, meditație, cititul sau plimbările în aer liber. Aceste activități te pot ajuta să te eliberezi de tensiune și să îți reduci stresul.
  4. Fă exerciții fizice – Exercițiile fizice te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit și să îți reduci nivelul de stres. Poți încerca să alergi, să faci o plimbare rapidă sau să faci o clasă de fitness.
  5. Acordă-ți timp pentru tine – Poate fi dificil să te concentrezi pe propria persoană când ești copleșit de emoții, însă este important să îți acorzi timp să te odihnești și să te răsfeți. Poți să îți faci un ceai, să te uiți la un film sau să petreci timp cu prietenii.
  6. Stabilește obiective mici – Stabilirea unor obiective mici și realizabile poate fi utilă pentru a îți recăpăta stima de sine și a te simți mai împlinit. Poți încerca să îți stabilești obiective mici pentru fiecare zi, cum ar fi să faci curat în casă sau să citești câteva pagini dintr-o carte.
  7. Caută ajutor profesional – Dacă te simți copleșit și nu reușești să depășești dezechilibrul emoțional, poate fi util să cauți ajutor profesional. Un psiholog sau un terapeut poate fi de ajutor pentru a-ți oferi suport și pentru a te ajuta să găsești soluții pentru problemele tale.

În general, este important să îți accepți emoțiile și să încerci să le gestionezi într-un mod sănătos. Nu trebuie să te simți rușinat sau judecat pentru ceea ce simți, ci să îți accepți emoțiile și să cauți soluții.

Cristina Cojocaru

Terapeut Certificat Theta Healing / Facilitator Access Bars

https://linktr.ee/cristinacojocaru

🤳Sesiunile THETAHEALING® pot fi în persoană sau prin telefon

🤳Sesiunile ACCESS BARS se sustin doar in persoana.

Pentru programari whatsapp tel +40 741 665 633